Paprikás krumpli A paprikás krumpli az egyik legnépszerűbb, ugyanakkor legegyszerűbben elkészíthető eledel. Remek egytálétel viszonylag kevés alapanyagból. Bárki elkészítheti, nem igényel különösebb főzőtehetséget. Így hát kezdj neki bátran, garantálom, hogy mind el fog fogyni! Hozzávalók 1,5 kg (új)burgonya 15 dkg parasztkolbász 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 5 evőkanál olaj 1 evőkanál pirospaprika 1 kávéskanál őrölt kömény 1 dl tejföl Elkészítés A burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté- vagy cikkekre-kockákra vágjuk. Ha parasztkolbászt használunk, akkor pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és cikkekre vágjuk. Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük. Hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor a tetejére kevés tejfölt teszünk. Jó étvágyat hozzá!